Foto: Shutterstock

Välkommen, Jens!

Välkommen, Jens!

En man står iklädd varselväst. Han tittar rakt in i kameran. I bakgrunden syns en havsvik.

Jens Åhman, här fotograferad utanför hamnkontoret på Farleden 54.

Säg hej och välkommen till Jens Åhman, ny tillförordnad infrastrukturansvarig på Port of Piteå.

Jens har redan fått en positiv känsla av Port of Piteå och verksamhetsområdet. Han beskriver det som en plats där det alltid händer något – en otrolig ruljangs och en starkt fungerande logistik.
– Jag är imponerad varje gång jag kör in på området” säger Jens, som också lyfter fram alla trevliga människor han mött.

Som tillförordnad infrastrukturansvarig tar Jens med sig en gedigen erfarenhet och en bred kompetens till oss på Port of Piteå. Med en bakgrund inom fältgeoteknik, byggledning och projektledning, har han arbetat med allt från brunnsborrning till markundersökningar och stora infrastrukturprojekt. Mellan åren 2018-2021 var han byggledare på Aitik för ett dammprojekt, och 2021 blev han byggledare och projektledare på Boliden för projektet 2050, som bland annat bestod av att dra en ny bergkanal på 600 meter.

Nu ser Jens fram emot att under en period ta sig an nya utmaningar hos oss, med fokus på besiktning av kajen, markjusteringar, kapacitetstilldelning av hamnens järnvägsnät, miljöarbeten, och andra spännande projekt inom hamnen.

Vi är glada över att ha Jens med oss och ser fram emot det samarbete som väntar!